Rješenja i usluge za Microsoft Azure

Svijet se drastično mijenja, a time i uvjeti poslovanja. 2020. godina je pokazala koliko je važna brzina prihvaćanja digitalnog, ne samo radi unaprjeđenja poslovanja, već je to postao takoreći i preduvjet opstanka. Kako bi IT dovoljno brzo osigurao potrebne preduvjete za transformaciju – Cloud se nameće kao rješenje.

Ključne prednosti korištenja Azure platforme

01
Efikasnost

Brži razvoj i implementacija poslovnih rješenja, kraće vrijeme od identifikacije poslovne potrebe do korištenja servisa, bez brige o infrastrukturi koju je potrebno nabaviti i održavati.

02
Fleksibilnost

Potreban kapacitet u oblaku se brzo i jednostavno širi, odnosno smanjuje prema vašim potrebama. Koristite samo ono što vam treba i plaćate samo ono što koristite.

03
Fokus

Prebacite fokus s upravljanja infrastrukturom na potrebe vašeg poslovanja!

04
Sigurnost

Vaši resursi su uvijek dostupni i zaštićeni u oblaku!

05
Ušteda

Uz to što nema kapitalnih investicija, transformacija infrastrukture korištenjem Cloud platforme može donijeti i uštede

Sve prednosti korištenja Microsoft Azure platforme za transformaciju infrastrukture i preduvjete korištenja rješenja za digitalnu transformaciju na brži, jednostavniji način, upoznajte kroz naše usluge.

Microsoft Azure radionica

Uvodna radionica za upoznavanje s Microsoft Azure ponudom tehnologija i rješenja. Koje su ključne prednosti korištenja Azure platforme u usporedbi s postojećim rješenjima, koje su razlike u načinu kupnje i korištenja u odnosu na ono na što smo navikli, kako prepoznati scenarije korištenja Cloud usluga koji mogu donijeti značajniju poslovnu korist, kako procijeniti isplati li se migracija Cloud, koje su sve opcije korištenja Cloud rješenja povezano s postojećim sustavima (Hybrid Cloud), … sve su to pitanja na koja odgovaramo kroz ovu radionicu.

Cloud (Infrastructure) Assessment

Svako putovanje, pa i ono u Cloud, počinje detaljnim planiranjem. Bilo da planirate koristiti Office 365 kolaboracijsku platformu, Microsoft 365 sigurnosna rješenja ili pak Azure, putovanje s nama počinje Cloud Assessmentom. Koristimo specijalizirane alate za snimku stanja postojeće IT infrastrukture, uz prikupljanje ostalih relevantnih informacija, kako bismo za vas pripremili:

  • procjenu potrebnih Cloud resursa prema stvarnim performansama poslovnih rješenja i servisa
  • procjenu izvedivosti migracije pojedinih rješenja u Cloud
  • procjenu mogućnosti dodatnih optimizacija korištenih servisa
  • dizajn rješenja i procjenu troška korištenja Cloud resursa
  • okvirni plan migracije u Cloud

Proof of Concept

Čak i sa svim relevantnim informacijama potrebnima za odluku, i dalje će postojati situacije i/ili tehnološka rješenja koja će zahtijevati detaljno testiranje funkcionalnosti i održivosti rješenja prije nego što donesete konačnu odluku. Takve vrste angažmana, uz precizno definiran opseg aktivnosti, provodimo bez dodatnog troška za korisnika.

Implementacija IaaS/PaaS rješenja

Ne govorimo uvijek o migraciji nečeg postojećeg u Cloud. Sve su češće situacije u kojima tvrtke kreću u korištenje Azure platforme za potrebe razvoja novih rješenja ‘od nule’. Bilo da se radi o uspostavi okruženja u Cloudu kojeg treba povezati s postojećim okruženjem ili je pak riječ o pripremi Windows i SQL virtualnih poslužitelja, okruženja za Open Source rješenja ili pak PaaS elemenata rješenja, naše usluge će vam pomoći da dobijete ono što vam treba.

Migracija u Azure

Odlučite li se pak na migraciju postojećih servisa u Cloud, a kroz Cloud Assessment ste dobili sve relevantne informacije, naši stručnjaci će vas sigurno dovesti do destinacije. Samoj migraciji prethodi izrada dizajna rješenja i detaljan plan migracije koji uzima u obzir sve međuovisnosti sustava koje je potrebno migrirati, kao i zahtjeve za transformacijom koje je potrebno ispuniti.

Cloud rješenja za kontinuitet poslovanja

Ako se i pokaže da korištenje Clouda ili migracija u Cloud neće donijeti očekivanu poslovnu vrijednost u odnosu na tradicionalna rješenja, i dalje imate na raspolaganju Hybrid Cloud rješenja u kojima koristite najbolje od oba svijeta. Primjer za to su naša Cloud rješenja za kontinuitet poslovanja.

Usluge upravljanja i održavanja

Kako biste bili sigurni da implementirana rješenja u Cloudu funkcioniraju onako kako poslovanje zahtijeva, a da kroz vrijeme korištenja imate potpunu kontrolu nad troškovima, oslonite se na naše usluge upravljanja i podrške:

  • proaktivni nadzor funkcionalnosti svih elemenata okruženja
  • rješavanje incidenata i problema u funkcioniranju servisa, prema definiranim SLA parametrima
  • redoviti izvještaji o korištenju Azure resursa
  • kontinuirana analiza i upravljanje troškovima Azure resursa, s prijedlozima za optimizaciju